DenizBank, teknoloji iştiraki Intertech ve dijital çözüm ortağı Commencis iş birliğiyle, Türkiye’de mobil uygulamasını Apple Vision Pro’ya taşıyan ilk banka oldu.
Vision Pro’nun göz ve elle kontrol edilebilen arayüzü sayesinde, MobilDeniz kullanıcıları, temel bankacılık işlemlerini, bulundukları fiziksel ortamla etkileşim halinde gerçekleştirebiliyor.
Dünyanın ilk uzamsal işletim sistemi visionOS ile güçlendirilen, karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro ile, MobilDeniz’in finansal özet, hesap bakiyesi görüntüleme ve kredi kartı işlemleri gibi temel bankacılık fonksiyonlarına, telefon ekranının yaşam alanına entegre edildiği kullanıcı arayüzü üzerinden erişim sağlanabiliyor.
Projenin yazılım geliştirme sürecini Intertech, yazılım danışmanlığı ve kullanıcı deneyimi tasarımını ise Commencis üstlendi.
“Kanallarımızın tamamında müşteri deneyimini yukarı taşımayı hedefliyoruz”
DenizBank Şube ve Merkezi Operasyonlar Grubu Genel Müdür Yardımcısı Umut Özdoğan konuyla ilgili değerlendirmesinde şöyle dedi:
“DenizBank olarak her zaman, teknoloji ve inovasyonu en üst seviyede kullanarak, müşteri deneyimini yukarı taşımayı hedefleyen bir kurum olduk. Intertech ve Commencis iş birliğiyle, Türkiye’de mobil uygulamasını Apple Vision Pro’ya taşıyan ilk banka olmaktan gurur duyuyoruz.
Vision Pro’nun uzamsal bilişim özelliklerinden faydalandığımız bu iş birliği ile MobilDeniz kullanıcıları, finansal varlıklarını, dijital ve fiziksel ortamın etkileşimde olduğu yeni bir formatta yönetebiliyorlar.
Hesap bakiyelerini ve borçlarını görüntüleyip, kredi kartı ödemelerini aynı şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Finansal hizmetlerle etkileşimi, artırılmış gerçeklik ve giyilebilir teknolojiler ile bu şekilde zenginleştirmekten mutluluk duyuyoruz”.
“Bankacılığın en yüksek teknolojilerle entegrasyonunu destekliyoruz”
Intertech Genel Müdürü Ömer Uyar: “MobilDeniz’in Vision Pro’ya entegrasyonu ile, uygulamamızı müşteri deneyimini açısından daha da geliştirip en üst seviyeye taşıdık.
Veri korumasına yönelik yüksek güvenlik standartları uyguladığımız projemiz ile kullanıcılar, Mobil Deniz’in temel bankacılık ekranlarını, Vision Pro ortamında, göz ve el hareketleriyle kontrol ederek güvenle yönetebiliyor. Intertech olarak bankacılık sektörü için ilk niteliğindeki bu projenin yazılım geliştirme sürecini üstlenmekten gurur duyuyoruz.
Önümüzdeki dönemde de, organizasyon yapımızdaki 1157 kişilik geliştirme kadromuzla, bankacılık hizmetlerinin en ileri teknolojilerle entegre şekilde erişilebilirliği için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.
“Finansal hizmetlerle etkileşimi zenginleştiren teknolojiler üretiyoruz”
Commencis Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yücel Erbilgiç konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede: “Commencis olarak, kullanıcıların finansal hizmetlerle etkileşim biçimlerini yeniden tanımlayan yenilikçi teknolojiler üretmeyi misyon ediniyoruz.
Kullanıcı arayüzü ve tasarımı alanlarında uzun yıllara dayanan uzmanlığımızı bir araya getirerek, bankacılık sektörü için kilometre taşı niteliğindeki bu projeyi DenizBank ile hayata geçirmekten büyük heyecan duyuyoruz” dedi.
DenizBank Hakkında:
Temmuz 2019 itibarıyla MENAT Bölgesinin lider bankacılık grubu Emirates NBD çatısı altında faaliyetlerini sürdüren DenizBank; ülkesi, hissedarı, çalışanı ve müşterisi için fayda oluşturma odağıyla çalışmaktadır. Yaygın hizmet ağına sahip olan DenizBank’ın Türkiye, Girne ve Bahreyn’deki toplam 630 şubesi; Viyana’da bulunan iştiraki DenizBank AG’nin ise toplam 14 şubesi bulunmaktadır.
Grup, DenizBank AG ile AB ülkelerinde faaliyet gösterirken, DenizBank Moscow ise Rusya ile ticaret yapan mevcut müşterilerine yurt dışında hizmet vermektedir.
DenizYatırım, DenizGYO, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, DenizÖde, Intertech, Neohub, Neohub Bulut, DenizKültür, Ekspres, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş Grubun yerli; DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir. Daha fazla bilgi için www.denizbank.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Intertech Hakkında:
1987 yılında finans sektörüne Bilgi Teknolojileri hizmetleri sunmak amacıyla kurulan Intertech, 2002 yılından beri DenizBank Finansal Hizmetler Grubu bünyesinde faaliyet göstermektedir.
Intertech’in 100’ün üzerinde alt ürün içeren ve 2023 yılında mikroservis mimari modernizasyonuna başlanan çatı ürünü inter-Beyond Entegre Finans Platformu; Almanya’dan Azerbaycan’a, Arnavutluk’tan Mısır’a kadar 12 farklı ülkedeki 41 finansal kurumda aktif olarak kullanılmakta; dünya genelinde 40 milyondan fazla bankacılık müşterisine ulaşmaktadır.
Entegre Finans Platformu ile 2012 yılından beri Dünya'nın lider bilişim araştırma şirketi Gartner’ın Tedarikçi Listesi’nde yer alan Intertech, yapay zekâ destekli dönüşüm inisiyatifleriyle küresel pazar trendlerine etki eden bir kurum olarak faaliyetlerine devam etmektedir.
Commencis Hakkında:
Commencis, dijital dönüşüm alanında lider bir teknoloji firmasıdır. Yazılım, kullanıcı deneyimi, yapay zeka ve bulut bilişim alanındaki ürün ve çözümleriyle Türkiye’de ve dünyada önde gelen markaların dijitalde büyümelerine öncülük etmektedir.
Commencis’in hayata geçirdiği çözümler, 20’den fazla ülkede finans, perakende, e-ticaret, sigorta ve hava yolları gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketler tarafından kullanılmaktadır.
İstanbul, Londra ve Berlin ofislerinde, alanında uzman 450’den fazla çalışanıyla Commencis, teknoloji uzmanlığı ve tecrübelerini birleştirerek sunduğu ürünlerle, gelişmiş bir dijital topluma giden yolu inşa etmeyi amaçlamaktadır