Ads Area

Toplam 100 bin Dolar Nakit Hibe Ödülü Fujifilm GFX Challenge Grant Program başvuruları başladı

Dünyanın en büyük fotoğrafçılık ve görüntüleme cihazları üreticisi olan Fujifilm, Fujifilm, GFX Challenge Grant Programı için yeni başvuruları kabul etmeye başladı. 
 

Seçilecek projelere global düzeyde 10 bin ABD doları, yerel düzeyde ise 5 bin ABD doları tutarında olmak üzere toplamda 100 bin dolarlık nakit hibe desteği sağlanacak. Başvurular, 15 Eylül 2024 tarihine kadar kabul ediliyor. 
 


Çalışmalarını dünya çapındaki tüm insanların yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olmak hedefiyle yürüten Fujifilm, Fujifilm, 2021 yılında başlattığı GFX Challenge Grant Programı ile gelecek vadeden yaratıcıların görüntüleme projelerini hayata geçirmelerine yardımcı olmaya devam ediyor. 
 
Bu yıl da programla 5 küresel ve 10 bölgesel toplamda 100 bin dolarlık nakit hibe ödülü vererek, yenilikçi projeleri desteklemeyi hedefliyor. 
 
Hibe programı, yeni ortaya çıkan veya gelecek vaat eden içerik oluşturucuların becerilerini geliştirmelerine ve Fujifilm GFX sistemi ekipmanlarını kullanarak kendileri için önemli bir anlamı olan konularda içerikler üretmelerine olanak tanıyor. 
 
Seçilen projeler, prodüksiyonun tamamlanmasının ardından bir sergide ve Fujifilm'in resmi web sitesinde sergilenecek. 
 
Toplamda 100 bin dolarlık nakit hibe desteği sağlanacak
 Küresel hibe ödülü, kazananlara 10 bin ABD doları hibe sağlıyor ve proje süresince bir GFX Sistemi kamera gövdesi ile iki GF lensinin ücretsiz kullanımını içeriyor. 
 
Ayrıca, Fujifilm teknisyenlerinden ve ürün uzmanlarından mentorluk ve teknik yardım da kazananların olacak. Bölgesel hibe ödülü kazananları ise 5 bin ABD doları hibe, bir GFX Sistemi kamera gövdesi ve iki GF lensi kullanma imkanı ile mentorluk ve teknik destek imkanının sahibi olacak.  
 
15 Eylül’e kadar başvuru yapılabiliyor 
Başvuru süreci, 10 Temmuz - 15 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Fujifilm, başvuruları üç coğrafi bölgeden alacak ve her bölgeden 15 proje teklifi seçilerek 2. turda değerlendirilmek üzere bir üst aşamaya geçecektir.
 
16 Eylül - 4 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu değerlendirme sürecinde, projelerin yaratıcı potansiyeli ve Fujifilm GFX Sistem ürünlerini nasıl kullanacakları dikkate alınacaktır. 
 
Sonrasında, 11 - 15 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak mülakatlarla finalistler belirlenecek ve 26 Ekim - 13 Kasım 2024 tarihleri arasında nihai değerlendirme yapılacaktır. 
 
Ocak 2025’te kazanan projeler açıklanacak ve ödül sahiplerine projelerini hayata geçirme fırsatı sunulacak. Projelerin, fotoğraf veya film formatında ingilizce olarak sunulması gerekiyor. 
 
Uzman isimler projeleri değerlendirecek 
Fujifilm GFX Challenge Grant Programı'nda projelerin değerlendirilmesi, alanında uzman değerlendirme ekibi tarafından gerçekleştirilecektir. 
 
Jüri üyeleri arasında Contact Co., Ltd.'nin kurucusu ve küratörü Masako Sato, New York Brooklyn Müzesi Fotoğraf Küratörü Pauline Vermare, Printed Matter, Inc.'in Genel Müdürü Lesley A. Martin ve World Press Photo Baş Küratörü Amanda Maddox yer alıyor.
 
 Seçim kriterleri, projenin Fujifilm GFX Sistemi ürünleriyle uyumluluğu, yaratıcı ve benzersiz bir içerik sunması, projenin fizibilitesi ve katılımcının fotoğrafçılık veya videografi alanındaki deneyimi gibi unsurları kapsayacak şekilde belirlenmiştir. 
 
Her kriter, projelerin değerlendirilmesinde yüzde 20'lik bir ağırlığa sahiptir. Proje tekliflerinin değerlendirilmesi sırasında, katılımcının geçmiş çalışmaları ve yaratıcı potansiyeli de göz önünde bulundurulacaktır. 
 
https://fujifilmshop.com/blog/gfx_challenge_grant_program
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area