Ads Area

Yılın en beklenen YouTube etkinliği, Brandcast, O Benim Dünyam temasıyla Türkiye'de ilk kez fiziksel olarak gerçekleştirildi

Her gün milyonlarca kullanıcının bilgi edinmek, ilham almak ve eğlenmek için ziyaret ettiği YouTube, yılın en büyük etkinliği olan Brandcast’i Türkiye’de ilk kez fiziksel olarak gerçekleştirdi. 
 

YouTube'un en sevilen içerik üreticilerine dünya çapında tanınan konuşmacıların da eşlik ettiği unutulmaz şovlara ve sürpriz konuklara ev sahipliği yapan yılın en beklenen YouTube etkinliği Brandcast 2022, katılımcıları herkesin kendi dünyasını bulabildiği YouTube ekosistemini keşfe çıkarttı. Zeynep Bastık, Edis, Sefo ve Hey! Douglas geceye şarkılarıyla eşlik etti.    
 
Milyonlarca insanın sesini duyurmasına, kendi topluluğunu oluşturmasına, dünyanın her yerinden kitlelere ulaşmasına ve kendi işini kurmasına yardımcı olan YouTube; 250'den fazla üst düzey marka, medya/kreatif ajans, influencer ve YouTube içerik üreticisinden oluşan bir kitleyle YouTube’un en büyük etkinliğinde buluştu. 


 
Bu yıl ana teması “O Benim Dünyam” olan Brandcast 2022 Türkiye’de ilk kez, İbrahim Selim’in sunuculuğunda fiziksel olarak Fişekhane’de gerçekleştirildi. 
 
İzleyicilerin benzersiz deneyimlerinden ilham alarak ve onların gözünden bakarak reklamverenleri ve medya ajanslarını bu büyülü dünyayı keşfetmeye davet eden Brandcast 2022; yemekten makyaja, spordan oyuna pek çok deneyimi de katılımcıların tecrübe etmesini sağladı. 
 
Edis, Zeynep Bastık, Sefo, Hey! Douglas, Refika Birgül, Semiraminta, Alper Rende, Timur Savcı, Nevşin Mengü gibi ünlü konuklara da sahne açan ve ev sahipliği yapan etkinlikte, YouTube EMEA Gelişmekte Olan Pazarlar Genel Müdürü Alex Okosi ve YouTube Alışveriş Reklam Pazarlama Global Direktörü Cenk Bülbül de YouTube'un etkisi ve Türkiye'de yarattığı ivme üzerine konuştular. 
 
Başarılı kampanyalar, deneyim alanları ve unutulmaz şovlara da yer veren Brandcast 2022, dünya çapında ve yerel kültürel trendler ve içgörüleri de katılımcılarla paylaştı.    
 
Sahne şovları, deneyim alanları ve çok daha fazlası
 “O Benim Dünyam” temasıyla gerçekleştirilen YouTube Brandcast 2022, İbrahim Selim’in sunumuyla ve ünlü konukların katkılarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. 
 
Eğlencesi ve sürprizi bol gece; yemek için “Refika'nın Mutfağı”na, makyaj için “Bize Kaldı” kanalına, spor için “Socrates”e, oyun içinse “Minecraft Evi”ne ev sahipliği yaptı. 
 
Nevşin Mengü, Timur Savcı gibi konuşmacıların da yer aldığı, markaların başarılı kampanyalarını anlattığı Brandcast 2022’de Edis, Zeynep Bastık,Sefo ve Hey! Douglas da şarkılarıyla sahnede yer aldı.    
 
 “YouTube sadece bir medya platformu değil, ülke ekonomisine de katkı sağlayan bir platform” 
 
YouTube Alışveriş Global Direktörü Cenk Bülbül, konuşmasında şunları söyledi: “YouTube'un Türkiye'de yarattığı ivme ve Türkiye’deki insanların hayatında oynadığı rol beni çok heyecanlandırıyor. 
 
Dünyanın neresinde olursa olsun izleyiciler bugün ne izleyecekleri ve nerede izleyecekleri konusunda her zamankinden daha fazla seçeneğe sahip. Ancak yine de dünyanın neresinde olursa olsun YouTube'u seçmeye devam ediyorlar. 
 
Çünkü YouTube, yeni diller öğrenmek ve yemek yapmaktan tutun müzik, spor, oyun ve hatta alışveriş ve haber takip etmeye kadar tutkularımıza açılan bir evreni ifade ediyor. Z kuşağından emeklilere kadar herkes nasıl ve ne zaman isterse YouTube'da kendi dünyasını bulabiliyor. 
 
YouTube Türkiye'de izleyicilerimize her gün pratik şeyler öğreten, yenilikleri destekleyen aynı zamanda gülümseten, hayatı hepimiz için daha bilinçli ve belki biraz daha eğlenceli hale getiren bir platform. 
 
Reklamverenler olarak siz, YouTube’u seçtiğinizde, Türkiye’de yüzlerce ve hatta binlerce içerik üreticisini de desteklemiş oluyorsunuz. 
 
Tüm bunlar YouTube’un sadece bir medya platformu değil, aynı zamanda ülke ekonomisine de katkı sağlayan bir platform olduğunu gösteriyor. İçerik üreticileri ve onların takipçileri ile YouTube’da pek çok farklı topluluk da oluşuyor. ”   
 
 “İzleyiciler, içerik oluşturucular ve reklamverenlerimizle güçlü bir sadakat bağımız var” 
YouTube EMEA Genel Müdürü Alex Okosi ise YouTube’un Türkiye’deki başarı tablosunu şu şekilde yorumladı: “Türkiye'de Youtube'da özgün içerik oluşturan 43 binden fazla kanalımız var. 
 
Türkiye’deki kullanıcılarımız gündüz programlarından prime time programlarına kadar TV içeriklerini takip etmek için dahi YouTube'a yöneliyor. 
 
40 yıllık Türk TV/Film arşivi de yerel ve küresel birçok dilde yeni izleyiciler bulmaya devam ediyor. Bugün aramızda da bulunan bağımsız gazeteciler sayesinde aynı zamanda haber tüketim platformuna da dönüşen YouTube, spor tutkunları için de vazgeçilmez konumda. 
 
Digiturk & TRT ile yaptığımız iş birliğinin bir sonucu olarak, İngiltere Premier Ligi, Türkiye Süper Ligi ve Dünya Kupası'nın maç özetleri artık her maçın hemen ardından platformda yayınlanıyor. 
 
Burada bu başarının ardında önemli olan 3 konuyu şöyle özetleyebilriz: İçerik üreticileri ekosistemi, içerik çeşitliliği ve içerik inovasyonu. İçerik üreticilerimiz ve aktif kullanıcılarımız bu dinamikler sayesinde karşılıklı konuşabildikleri ortak bir dil oluşturuyorlar. 
 
Farklı formatlar da Türkiye’de hızla büyümeye devam ediyor. Dünya çapında toplam YouTube görüntülemelerinin yüzde 50'sini oluşturan ve günlük 30 milyar görüntüleme alan YouTube Shorts, Türkiye’de de hızla büyüyen alanların başında yer alıyor. 
 
Bu durum da YouTube içerik oluşturucuları, izleyicileri ve reklamverenlerimiz arasında diğer platformlarda nadiren bulunan uzun vadeli bir ilişki ve sadakat bağımız olduğunu gösteriyor. 
 
Öyle ki Ipsos tarafından yapılan bir ankete göre katılımcıların yüzde 91'i bundan bir yıl sonra Türkiye'deki izleyicilere ne izleyecekleri konusunda en iyi tavsiyeleri YouTube'un vereceğini söylüyor ve yine yüzde 92'si izlemek istediklerinde ilk gidecekleri yerin YouTube olacağını söylüyor.”    
 
Rakamlarla YouTube’un Türkiye’ye etkisi   
YouTube, televizyonlardan, bilgisayarlara, cep telefonlarından tabletlere, tüm cihazlardan izleyicilere ulaşan 1 numaralı video platformu.
 
Türkiye'de 45 milyon kişi YouTube’u düzenli olarak kullanıyor; günde ortalama 45 dakika YouTube’da içerik tüketiyorlar. Son üç yılda YouTube, her gün 2 milyar kullanıcımıza sunulan yenilikçi, ilgi çekici içerik için içerik oluşturuculara 50 milyar doların üzerinde ödeme yaptı. 
 
YouTube, Türkiye'de 20 milyon kişiye evlerindeki TV ekranlarından ulaşıyor. Bu yılın Ocak ayı itibariyle, izleyiciler her gün connected TV'lerde ortalama 700 milyon saatin üzerinde YouTube içeriği izledi. 
 
Türkiye'de Youtube'da özgün içerik oluşturan 43 binden fazla kanal var. Ipsos tarafından yürütülen bir ankete göre, Türkiye'deki connected TV izleyicilerin yüzde 69'u YouTube’u TV olarak tanımlıyor. YouTube Shorts şu anda günlük ortalama 30 milyardan fazla izleniyor.
 
Bu rakam geçen yılın tam dört katı. Geçtiğimiz sene yapılan Talk Shoppe anketine göre, izleyicilerin yüzde 83'ü YouTube'da alışveriş yaparken ya da gezinirken ürünler hakkında en kaliteli bilgileri aldığını hissettiğini söylüyor. 
 
 Yine Talk Shoppe anketine göre, izleyicilerin yüzde 87'si, YouTube içerik üreticilerinin değerli olduğuna inandıkları önerileri sunduklarını ve bu yüzden de onlara güvendiklerini söylüyor. 
 
Nielsen'e göre Media Mix Modelling çalışmalarının yüzde 94'ü, YouTube’un sağladığı yatırım getirisinin diğer online videolara kıyasla en yüksek olduğunu kanıtlıyor.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area