Ads Area

Adım Adım e ticaret sitesi kurulumu

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, 


küçük işletme sahipleri ve girişimciler için WordPress ve WooCommerce ile nasıl e-ticaret sitesi kurulabileceğini anlattı. 




GoDaddy, zorlu bir dönemden geçerken dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tüketicilerin market alışverişi gibi günlük ihtiyaçlardan kitap ve puzzle gibi ürünlere kadar alışveriş için e-ticarete yöneldiğini belirtti. 

GoDaddy, Türkiye’de e-ticaret sektörünün daha da büyümesi beklenirken küçük işletme sahibi ve girişimcilerin online satış yapmaya başlamasının kolay ve uygun maliyetli bir yolu olduğunu açıkladı. 


GoDaddy Türkiye, MENA ve Güney Afrika Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “E-ticaret Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Buna paralel olarak pek çok küçük işletme sahibi ve girişimcinin online satış yapmaya başlamak istediğini ancak bunu nasıl yapacaklarını bilmediğini gözlemliyoruz. 

Onlara yardımcı olmak ve kolay bir başlangıç yapmalarını sağlamak için WooCommerce ile iş birliği yaparak WordPress E-ticaret planımızı oluşturduk. Online dünyaya e-ticaret ile adım atmak isteyenler bu ürünü tercih edebilir. 

Halihazırda WordPress web sitesi bulunanlar ise mevcut sitelerine WooCommerce eklentisi ile e-ticaret özelliğini ekleyebilir. GoDaddy ve WooCommerce entegrasyonu ile online mağazanızı kurarak ürün ve hizmetlerinizi satmaya başlayabilirsiniz.”

E-ticaret sitesi nasıl kurulur?

GoDaddy, WordPress E-ticaret planını seçen kullanıcıların WooCommerce yüklemelerine gerek kalmadan online mağaza kurmaya başlayabileceklerini ve buna ek olarak hosting hizmeti süresince ücretsiz SSL Sertifikası ve premium WooCommerce eklentileri gibi özelliklerden faydalanabileceklerini vurguladı. GoDaddy aynı zamanda halihazırda WordPress web sitesi bulunanların ise WooCommerce eklentisi ile mevcut siteleri üzerinden online mağaza kurmaya başlayabileceklerini belirtti.
WordPress’te WooCommerce ile online mağaza kurmak için atılması gereken adımlar ise şöyle:

1. WooCommerce eklentisini indirin ve aktifleştirin
Mevcut web sitesine WooCommerce’ü eklemek için WordPress Hosting hesabınıza giriş yapın ve Eklentiler > Yeni Ekle’ye tıklayın. Sağ üstte çıkan arama kutusuna “WooCommerce” yazıp, enter’a basın. Eklenti çıktığında Hemen Yükle’ye tıklayın. Yükleme tamamlandıktan sonra Etkinleştir’e tıkladığınızda WooCommerce aktif ve web sitenizde kullanıma hazır olacak.

2. WooCommerce kurulumu yapın
WooCommerce’ü indirip etkinleştirdiğiniz zaman karşınıza kurulum sihirbazı çıkacak. Evet, lütfen’e tıklayarak devam edin.
Bir sonraki adımda işletmenizin lokasyon bilgileri sorulacak. Adres bilgilerinizi girin.
Bir sonraki adımda ise işinizi temsil eden bir veya daha fazla faaliyet alanını seçin.
Bir sonraki adımda web sitenizde ne tür ürünler satacağınızı seçin.
Daha sonra WooCommerce, tavsiyelerde bulunmak ve optimizasyon yapmak üzere işletmenizle ilgili biraz daha bilgi paylaşmanızı isteyecek.
Sonrasında temanızı seçin. WooCommerce için ücretsiz ve ücretli tema seçenekleri bulunuyor. Eğer GoDaddy WordPress Hosting kullanıyorsanız, Go temanız WooCommerce’te kullanılmak üzere hazır. 



WooCommerce, son adımda JetPack eklentisini yüklemek isteyip istemediğinizi soracak. JetPack, hesap oluşturan kullanıcılar için ücretli ve ücretsiz performans ve güvenlik araçları sunan bir araç. JetPack’i bu adımda yükleyebilir veya “Hayır, teşekkürler” diyerek daha sonra yükleyebilirsiniz.
Bu adımın sonrasında yeni online mağazanıza ürün yüklemeye hazırsınız.
  • 3. İlk ürününüzü ekleyin
WooCommerce’ü kurduktan sonra ürünlerinizi eklemeye başlayabilirsiniz. Bunun için İlk ürününüzü ekleyin’e tıklayın. Bu sayfada aynı zamanda daha sonra dönüp düzenleyebileceğiniz ek alanlar da göreceksiniz. Buradan dilediğiniz zaman online mağazanızın temasını da değiştirebilirsiniz.
İlk ürününüzü eklemek için Manuel olarak ekleyin’e tıklayın.
Doldurmanız gereken ilk alanlar ürün adı ve açıklaması olacak. Bu alanlar daha sonra ziyaretçilerinizin görebileceği şekilde web sitenizde de yer alacak. Bu nedenle ilgi çekici ürün isimleri bulmaya ve açıklama kısmında mümkün olduğu kadar ayrıntı vermeye çalışın.
Daha sonra Ürün Çeşidi ve eklediğiniz ürüne dair fiyat gibi diğer bilgileri gireceksiniz. WooCommerce’ün sunduğu varsayılan ürün çeşitleri şöyle:

Basit ürün: En sık kullanılan ürün çeşidi. Bir masa gibi, tekli olarak satabileceğiniz ürünleri kapsıyor.

Gruplandırılmış Ürün: Bu seçeneği tercih ettiğinizde yeni bir ürün oluşturmak yerine daha önce oluşturduğunuz basit ürünlerden seçim yapacaksınız. Bunlar genellikle birbirleriyle ilgili ürünler olduğundan paket halinde satış yapabileceksiniz. Örneğin, akıllı telefon, kılıf ve kulaklık paketi gibi.

Dış/iştirak ürünü: Mağazanızda yer alan ancak satışı başka bir yerden yapılan ürünleri listelemek ve tanımlamak için tercih ediliyor.

Çeşitli Olan Ürünler: Farklı çeşitleri olan ürünler için tercih ediliyor. Farklı çeşitler için farklı SKU’lar, fiyat, stok bilgileri ve görseller eklenebiliyor. Örneğin, farklı renk ve beden seçenekleri olan bir bluz bu kategoride listelenecektir.

Bunlara ek olarak Sanal (mesela bir hizmet) ve İndirilebilir (mesela e-kitap gibi dijital bir ürün) seçenekleri arasından da seçim yapabilirsiniz.


Bir sonraki adımda eklediğiniz ürün için kısa bir açıklama girin. Bu yazı genellikle ürün fotoğrafının yanında görüntüleniyor. Genellikle ürün tanıtımının tamamı değil, bir özeti niteliğinde oluyor.


Son olarak da ürün sayfanızı web sitenizde ne zaman yayına almak istediğinizi ve ürününüz için etiket ve kategori seçin, ek görseller veya fotoğraf galerisi ekleyin.
Böylece online mağazanıza ilk ürününüzü eklemiş oluyorsunuz.


GoDaddy, küçük işletme sahibi ve girişimcilerin online mağazalarını faaliyete geçirmeden önce kredi kartı ve diğer ödeme seçeneklerinin yanı sıra gönderim opsiyonlarını da incelemeleri gerektiğini belirtti.

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Hazır Web Sitesi’nin (eski adıyla Web Sitesi Mimarı) yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor. 
COVID-19 nedeniyle küçük işletmeler daha önce benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya kalıyor ve GoDaddy de bu dönemin müşterileri üzerindeki ekonomik etkisinin en düşük seviyeye indirmeye yardımcı olmak amacıyla ürünlerini, hizmetlerini ve müşteri desteğini sunmaya devam etmesinin yanı sıra ücretsiz araçlar da sağlıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area