Ads Area

MİCROSOFT ÇOCUKLARA KOD YAZARLIĞINI ÖĞRETECEK

Türkiye’nin bilişimle kalkınan bir topluma dönüşmesi için bugüne kadar 150 bin öğrenciye eğitim veren Microsoft, yepyeni bir projeyi hayata geçiriyor. 

Erken yaştaki çocuklara bilgisayar kodu yazmayı öğreten Microsoft eğitim serisi “Hour of Code”, Türkiye’de başlıyor. 5 ve 12 yaş arası çocuklara verilecek olan bilgisayar yazılımı eğitimi tamamen ücretsiz olacak. 

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen projenin detaylarını anlattı. Türkiye’nin bir teknoloji üssü ve inovasyon merkezi olmasına öncülük etmeyi istediklerini belirten Özmen şunları söyledi: “Günümüzde bilgisayarların ve akıllı telefonların sayısı dünyada yaşayan insan nüfusunu çoktan geçti. 

IDC öngörülerine göre 2020 yılında 212 milyar cihaz dünyayı kuşatacak. Bu cihazlar tıpkı dünyadaki topluluklar gibi kendi dillerini konuşacak. Daha iyi bir gelecek için teknolojinin dilini çözmeliyiz. 

Kod yazmayı, bilgisayar kullanmayı öğrenmek toplumun ve teknolojinin geleceğine yön vermeyi sağlıyor.” Hour of Code etkinlikleri 13 Aralık 2014 Cumartesi günü, Microsoft İstanbul ve Ankara ofislerinde gerçekleştirilecek. Ücretsiz kayıtlar www.acikakademi.com adresi üzerinden yapılacak. 

Microsoft temsilcileri ayrıca 8-13 Aralık tarihleri arasında Türkiye’nin çeşitli okullarındda Hour of Code eğitimleri düzenleyecek. Eğitimler Elazığ, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Muğla, Amasya, Kütahya, Siirt, Sakarya, Burdur, Erzurum, Tokat ve Şanlıurfa’nın aralarında olduğu birçok ilde gerçekleştirilecek.Zaman
Tags

Ads Area