Ads Area

Arçelik tarafindan Üretilen LCD Televizyona “iF Tasarim” Ödülü


Uzun yillardan bu yana tasarim ile üretimi birlestirme rolünü üstlenen bagimsiz iF Enstitüsü, tasarim birimlerine ait çalismalarin ekonomik alandaki katkilarini öne çikarmayi hedefledigi gibi halkin da tasarimin önemi hakkinda farkindaligini artirmayi amaçliyor. Bu hedefler dogrultusunda her yil düzenlenen “iF Tasarim” yarismasinda, televizyon ürünü kategorisinde “En Iyi Tasarim” ödülüne, 2008 yilinda Arçelik A.S. tarafindan gelistirilen 42” Piano Serisi 100Hz LCD televizyon layik görüldü. Minimalist yalin tasarimiyla iF Tasarim Ödülü’nü kazanan LCD televizyon; sahip oldugu ileri teknoloji ile üstün ses ve görüntü özelliklerinin yanisira, görüntüsüyle yasam mekanini keyifli ve elit kilarken, ortamin bütünleyici bir objesi olarak mekana hareket ve canlilik da kazandiriyor.

En iyi görüntü kalitesini tanimlayan “VisionArt” teknolojisiyle üretilen televizyon; birbirine karismayan, gerçek renkleri yansitirken, karanlik ve parlak sahnelerde de net görüntü saglayarak tüketicisine en dogal görüntüyü sunuyor. 100Hz teknolojisiyle, diger standart LCD televizyonlara göre 2 kat daha hizli çalisan ürün; spor müsabakalari gibi hareketli resimlerde de tüm detaylari yakalamaniza firsat taniyarak daha keyifli bir seyir sagliyor. Içinde barindirdigi gelistirilmis FRC Motion Compensatio mikroislemcisi sayesinde yayindaki görüntü karelerini analiz eden televizyon, hareketli iki kare arasinda bir matematik model çerçevesinde hesaplanarak eklenen görüntü kareleriyle hareketin “tümüyle kesintisiz” olmasini da sagliyor.

Kendi teknolojisini üretmedeki kararligiyla ve tüketici beklentilerini karsilamak hatta asmak amaciyla Ar-Ge çalismalarina uzun yillar önce agirlik veren Arçelik A.S., ödüllerle taçlandirdigi LCD televizyonlarini Arçelik, Beko ve Grundig markalariyla Türkiye’deki isletmelerinde üretiyor. Sirket; yurt içi pazarda ödüllü LCD televizyonlarini Arçelik ve Beko markalariyla Subat itibariyle piyasaya sunarken, Grundig markasiyla üretilen televizyonlarini da Mart ayindan itibaren faaliyet gösterdigi 100’den fazla ülkede tüketicilerle bulusturuyor.
miiliyet

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area