Ads Area

airties ile Televizyon yayini internetten gelecek, evin içinde tek tusla dolasacak

AirTies, evdeki mevcut televizyonlarin internet üstünden yayinlari almasini saglayan ve istege bagli program izlemeyi mümkün kilan IPTV alicisini üretti. AirTies, tamamen yerli kaynaklarla gerçeklestirilen ve M-140 adi verilen kutusuyla önce Rusya, ardindan Avrupa ve ABD pazarina girecek.
Türkiye, Dünyada bir trendi dogus noktasinda yakaliyor. Beyaz esyadan IT sektörüne kadar tüm dünya dikkatini bu alanda çikacak yeniliklere çevirmis durumda. AirTies gelistirdigi tüm teknolojilerde ve ürünlerde oldugu gibi, IPTV alicisini da son kullanici için günlük hayatin siradan ve alisilmis bir parçasi haline dönüstürüyor. Istenen programin arzu edildigi zaman seyredilmesi için internet üstünden transfer edilmesi anlamina gelen IPTV, AirTies’inTürk mühendisleri tarafindan yeniden yaratildi.
Kablosuz aglar ve genisbant internet erisimi konusunda ürün ve çözümler gelistiren AirTies, dünyada televizyon izleme aliskanliklarini degistiren IPTV alicisinin üretimini Türkiye’de gerçeklestiriyor. 30 yil çalistigi Silikon Vadisi’nde “ABD’de teknolojiye yön veren 10 kisi” listesine girmeyi basaran Bülent Çelebi’nin 2003’de Türkiye’de kurdugu AirTies böylece dünyanin sayili STB üreticilerinden biri oldu. AirTies Ar-Ge departmani tarafindan Sabanci Üniversitesi ortakligiyla, tamamen yerli kaynaklarla gelistirilen STB’ye M-140 adi verilirken, cihaz sahip oldugu özelliklerle dünyada pek çok ilke imzasini atti.
4 yil önce AirTies’i kurarken, hedeflerini “Tamamen yerli kaynaklarla bir dünya markasi olmak” olarak belirlediklerini hatirlatan AirTies Yönetim Kurulu Baskani Bülent Çelebi, genç bir sirket olarak henüz dünyada çok yeni olan bir teknolojiye imza atmaktan ve en önemlisi de bunu Türkiye’deki Ar-Ge ekibi ile gelistirmekten büyük gurur duyduklarini vurguladi. milliyet

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area